Välkommen till min hemsida!
Jag  (man född 1955) har skapat hemsidan för att inspirera andra till att ge sig ut på lite längre cykelturer både "när och fjärran". Det behöver inte nödvändigtvis vara långa och märkvärdiga cykelturer till avlägsna mål......för äventyret ligger där och väntar, mycket närmare än du tror......kanske redan runt första krök!

Det har blivit många både korta och långa cykelturer (10 - 200 mil med utgångspunkt ifrån Vinslöv i Norra Skåne) jag gjort under en 35 års tid. Mest i södra Sverige och i Danmark men också några turer i Norge och på Åland.

På senare år har jag åkt med på resebolaget "PrimaTravels" organiserade lyx-cykelresor. Jag har upplevt fantastiska landskap i Italien, Österrike, Tyskland, Frankrike och Slovenien med dom. Dessutom har jag i samband vanliga charterresor cyklat på Mallorca, Lanzarote, Kreta och Rhodos för att nämna några av de bättre resmålen. Gran Canaria, Teneriffa och Fuertevenura har jag också cyklat på.

Vilka härliga turer det varit och jag hoppas det blir fler, faktum är att jag tycker det är ännu mer spännande ju äldre jag blir. När jag var yngre var det mest att cykla så långt så möjligt, då var det målet som hägrade. Numera är det nog mer vägen som är mödan värd, långfärdscyklisten har blivit cykelflanör.......Läs min historia nedan om hur det hela började!

                                                         

Så länge jag kan minnas har jag alltid förknippat cykling med frihet. Redan när jag för första gången lärde mig konsten att cykla, det var väl i 6 års-åldern, kändes det som om hela världen öppnade sig för mig. Min första nya cykel fick jag när jag fyllde 10 år, en röd monark, en vuxencykel som skulle hålla hela livet trodde man. Min lycka var total, det var den bästa present jag någonsin fått! Den höll nog ganska länge ändå, för jag tror nog att jag var i 20-årsåldern, innan jag själv köpte en ny cykel, en buteljgrön 3-växlad Crecent!
1978 cyklade jag och mina föräldrar, som då var 57 resp 53 år, till Bornholm på cykelsemester! Vilket var en trevlig upplevelse och semesterformen gav mersmak. Några år senare var vi på Gotland och cyklade, och där kryllade det av cyklister. Vi träffade några från Malmö, som hade cyklat hela vägen till Gotland, dom skulle sen cykla hem igen några dar senare. "Malmöcyklisterna" tyckte att färden genom Skåne och Småland på slingrande småvägar, var lika trevlig som turen runt Gotland, och att själva "grejen" var att man tog sig hela vägen för egen maskin.
Där och då föddes en tanke att så "där" skulle jag också kunna göra! Det dröjde dock några år innan jag gjorde slag i saken!
1984....... 29 år gammal stack jag iväg på min första egna cykelsemester, och den gick faktiskt till Gotland. På en nyinköpt Crecent (en 12-växlad röd racer), ett nytt tält och övrig utrustning, cyklade jag igenom Småland på små slingrande grusvägar de cirka 25 milen upp till Kalmar. Jag cyklade över Ölandsbron, och vidare norrut mot Grankullavik. Där tog jag båten till Gotland, och under en veckas tid cyklade jag runt på den vackra ön. Ifrån Visby gick båten till Oskarshamn, och jag cyklade igenom Småland tillbaka hem igen! Jag fick ge "Malmöcyklisterna" rätt, för det blev en härlig tur på drygt 100 mil under en 14 dagars tid.
Det var en enorm frihetskänsla att lämna hembygden, och ett äventyr att möta nya människor och se landskapet sakta svepa förbi, och jag förstod att detta var något som passade mig. Sen gick det av bara farten...........
30 somrar senare, år 2013 har jag cyklat 4046 mil. Då är endast mina långfärdsturer inräknade.Jag har då lyckats slita ut 13 cyklar, galen eller!!!?

Se mina cyklar som jag förbrukat genom åren - klicka på bilden ovan!
Se var jag cyklat genom åren - klicka på bilden ovan!
Vad ska man ha med på cykel? - Klicka på bilden ovan så ser du vad jag lastade på min!"Nog finns det mål och mening i min färd - men det är vägen, som är mödan värd!"
Dikt av Karin Boye!


Åter till huvudsidan!