Mormor Anna's goda sillsallad

(Nedtecknat efter samtal med min mor Ingrid (961223) som gjort denna sallad till jul i alla år, efter sin mor Annas recept - vi barn älskade den)

1 burk (75cl) skivade rödbetor
4 kokta potatisar
3-4 hela eller skivade ättiksgurkor
5 st äpplen (t.ex. cox orange)
1 st utblötad islandssill (finns på burk)
2 dl vispad grädde (obs! vispad)

1 tsk socker
vitpeppar
2 msk slottssenap

Hacka allt i tärningar smaksätt med max 1 tsk socker (ifall det är för syrligt), lite vitpeppar och 2 msk slottssenap.
Blanda allt!
Sen vispas 2 dl grädde hårt som rörs försiktigt ner i salladen!
FÄRDIGT!

TIPS: Ifall du vill göra den dagen innan, tärna då ner allt utom sillen och förvara den i kylskåpet! Dagen efter blandas sillen i. Smaksätt och sist vispas grädden som blandas i försiktigt. (Kan förvaras flera dagar i kylskåpet)

SMAKLIG SPIS!