En charterresa till Gran Canaria!

1 - 8 februari 2014

Gran Canaria är ca 50 km i diameter!Vädret var helt fantastiskt - högsommarvärme med svenska mått mätt. Det blev 5 dagar på stranden och 1 dag på cykeln och det är den dagen jag kommer minnas mest!Jag hyrde en fin cykel på free motion i Playa del Inglés för 16 euro. Det var bara att gå in i butiken samma dag så fixa dom fram en cykel smidigt och lätt.
Fast de flesta (tävlingscyklisterna) verkade ha bokat hemifrån, ville väl inte bli utan. Det kanske man ska göra om man vet vad man vill ha naturligtvis.

Sen var det bara att ge sig iväg upp i bergen denna strålande vackra dag. Jag cyklade ca 1600 höjdmetrar--- Maspalomas - San Bartolomé t.o.r.


Vägen upp i bergen! (13 min)Nu blir ni kanske sugna, man behöver inte va en superatlet för att klara dom backarna. Man tar bara sig lite längre tid på sig och då hinner man ju dessutom njuta lite mer av det vackra landskapet.

Man kan t.o.m hyra en el-cykel, och då klättrar en gamling lätt förbi den mest vältränade ynglingen i backarna. Det såg jag med egna ögon, häftigt.


Vägen ner till havet! (14 min)
Maspalomas sanddyner är ett ökenområde som har fått sin sand från Sahara och det ligger mellan Playa del Inglés och MaspalomasSanden och havet! (8 min)
Här kan du se alla 3 filmerna i ett svep! (36 min)

En charterresa igen till Gran Canaria!

11 - 18 oktober 2014

Jag bodde billigt och bra på hotell Playa del Sol i Playa del Inglés!

Det "svenska" semesterpalatset Playa del Sol namnet låter lite töntigt för det ligger en dryg kilometer ifrån havet, men det är helt OK!Första dagen - 30 grader i luften och drygt 20 grader i vattnet - härligt!

På måndagen blir det buss till den omtalade Anfi beach den norske enteprenören Bjørn Lyngs skapelse och sen taxi tillbaka till hotellet igen!Tisdagen cyklade jag samma tur som tidigare i år, upp bergen till de fantastiskt vackra centrala delarna av ön!
På torsdagen tar jag åter bussen, nu till Amadores beach, en av öns trevligaste stränder tycker jag. (Se på kartan nedan)
Bussen tar ca en halvtimme från Playa del Ingles till Amadores Beach och kostar 25 kr. Man kan sen med fördel vandra ett fint promenadstråk till Puerto Rico (dryga kilometern) och istället ta bussen därifrån!

En vecka går fort när man har roligt - men underbart är kort heter det ju!

Vinslöv den 27 december 2014

_\\|//_
(' . . ')
----ooO-(_)-Ooo----
Kontakta mig gärna!


Åter till huvudsidan!